Volgende races


Rijdersvoorstelling 2023

BK motorcross Lommel

Openingsmotorcross Stekene

Mx te Wachtebeke

26/03/2023 ; FFM Blargies

26/03/2023 ; VMCF te Ninove

Racereports

26/02/2023 : Eerste oefengalop in Lommel

Het seizoen start in feite volgend weekend in Stekene maar sommigen besloten toch reeds van start te gaan op de Heeserbergen in Lommel. Zoals gewoonlijk was er weer een prima organisatie te zien maar toch kregen we een wrang gevoel bij de inschrijving. Deze race stond op de BK-kalender van de BMB maar al snel bleek dit geen BMB-wedstrijd te zijn maar wel een VLM-race. Op zich geen enkel probleem daar VLM steeds garant staat voor een prima organisatie ware het niet dat de FIM-licenties prompt naar de dagvergunningsafdeling werd verwezen. Na een kort overleg besloten we toch te rijden en deze race als trainingsmoment te nemen.

Bij de allerkleinsten heeft Mylan Rombaut nog maar eens weten te verrassen. De kleinste van de groep stuurde zijn Debaets-Yamaha naar een prima tiende plaats na een schitterende slotreeks. Bij de Beloften hadden we twee vertegenwoordigers maar tot ieders verbazing stond hier de volledige Belgische top aan de start. De VLM-wedstrijd was plots opnieuw een BMB-wedstrijd geworden want alle jongeren stonden samen aan de start. Uiteraard kregen we dus een fantastische manche te zien met Brent Van De Walle die sterk opende als vijfde. Na de pauze liep het minder op de half bevroren piste want Brent vond nu zijn ritme niet en tikte als achtste aan. Toch ene prima zevende plaats voor hem. Jonas Hanart stond voor een echte vuurdoop op een omloop die hem absoluut niet ligt. Hanart ging als klap op de vuurpijl dan nog tegen de grond in de start. Daarbij werd hij nog eens overreden waardoor de rest van de dag een pijnlijke zaak werd. Jonas zou puur op karakter nog 21ste worden.

Over dan naar de Junioren waar Noah Deboutez na zes maanden nog eens aan de start stond na zijn rugblessure. Noah deed het voortreffelijk voor een eerste optreden en kon na een moeilijk slotreeks nog zestiende worden. De weg terug naar boven is meteen gevonden.

Bij de inters MX2 stonden een zestal EK en WK-rijders aan de start en dat is een niveau dat voorlopig ons petje te boven gaat. Bryan Maes maakte zijn interdebuut als 23ste en Maxime Colson kende een echt rotweekend. In de eerste reeks brak zijn versnellingspook en in de slotreeks kwam Max zwaar ten val in de start en werd voor verzorging weggebracht. Een knieblessure is zijn deel en het wordt bang afwachten hoe erg de schade aan zijn knie zal zijn.

Bij de inters 500 cc maakte Stephan Watel zijn debuut in het Mikkola-shirt en onze Fransoos heeft zijn afspraak niet gemist. Enkel de Zweedse GP-rijders Hanstrom, Jonrup en de Belgische kampioen Cedric Grobben konden onze Yamaha-rijder voorblijven die zelfs de tweede snelste chrono op de tabellen had gezet. Hij werd beloond met een vijfde plaats in de eindstand wat ver boven de verwachtingen was.

Volgende afspraak is de eerste start van het nieuwe seizoen op het circuit van Stekene-Nieuwdorp. Brent Van De Walle start zijn buitenlands avontuur dan weer op de Dutch masters in Lierop.

Results

Mylan Rombaut 15+8=10

Jonas Hanart 28+19=21

Brent Van De Walle 5+8=7

Noah Deboutez 12+17=16

Bryan Maes 24+24=23

MAxime Colson DNF+DNF

Stephane Watel 4+6=5

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot. 

Teamtrofee Veulen

enigszins verrassend kwam er plots een uitnodiging in de bus voor de tamtroffee in Veulen. Onze groep ging daar uiteraard op in en we stelden de volgende groepen samen voor deze groepswedstrijd. Team 1, Mark Boot, Maveric Pichrit en Kenji Hendrikx en groep 2, Jeremy Coen, Noa Fornier en Dailey Van de Ketterij. Ook bij de Nieuwelingen gaan we voorlopig van start met 1 team onder leiding van Mario Rombaut, Bo Desbonnet en Moris Vandenbranden. 

Blessureleed

We waren gelukkig reeds een tijd blessurevrij maar nu hebben we opnieuw prijs. Jeremy Coen kwam ten val tijdens de wedstrijd in Heers en liep daarbij twee barsten op in zijn onderarm. Jeremy zal nu rust nemen tot de FFM-finale in Condé om daar opnieuw in topvorm te verschijnen. Minder goed nieuws kwam er van onze Bryan Maes. De BK-leider kwam immers ten val in een thuisongevalletje en scheurde daarbij zijn gewrichtsbanden. De volgende BK-proef in Wambeek wordt wellicht een tandenbijter voor Bryan.