Racereports

06/06/2022 : BK te Moresnet

Het is een schitterende omloop in het Luikse Moresnet waar we de vierde BK-proef van het seizoen dienden af te werken. Een massa piloten was komen opdagen en vooral enkele duizenden bezoekers omrandden het circuit dat er eerst spekglad en daarna stoffig kwam bij te liggen. Een gevaarlijke opdracht dus voor onze mannen die in maar liefst drie categorieën de leiding in handen hebben in het kampioenschap.

Positief was alvast dat onze nationalen Bryan Maes en Dailey Van De Ketterij nu ook in hun categorie de leiding hebben overgenomen en dat Noa fornier nog wat ruimer in het zadel zit bij de Junioren. De inters hadden het echter moeilijk in Moresnet waarbij Maxime Colson met enkele puntjes de leiding kwijt is aan meervoudige kampioen Frederic Weigert. Ook Mark Boot had het bijzonder moeilijk en vertrok in Moresnet nog wel als leider maar wel met een blessure aan de ribben na een viertal valpartijen. Ook Ricardo Hout kwam zwaar ten val toen hij aan de leiding reed bij de Junioren waardoor het bang afwachten wordt wat het verdict van de artsen zal zijn deze week. 

Volgende weekend afspraak in Koningshooikt waar Maxime Colson en Bryan Maes hun Europees debuut gaan maken.

Results

 

Mark Boot 3+16=7

Dylan Mayne 11+10=12

Maxime Colson 2+4=3

Bryan Maes 5+2=2

Dailey Van De Ketterij 8+3=6

Ricardo Hout DNF+DNS

Noa Fornier 2+3=3

Kenji Hendrikx 4+4=4

Jeremy De Kerpel 4+5=5 (Cassel FR)

Mylan Rombaut 9+8=8

Jeremy Coen 8+3=5

Troy van De Ketterij 6+9=8

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Wambeek afgelast

Vrij onverwacht dient de organisator van Wambeek de handdoek te gooien door wateroverlast op de parking. We trekken dus naar Laarne in vervanging met een beperkte delegatie.

Blessure up date

Kristof Van Vaerenbergh is alweer op de the bike. In Appelterre scoorde hij een tiende plaats ondanks een gescheurd ligament in zijn hand. Jonas Hanart kwam dan weer vorige woensdag op training hard ten val. Het wordt afwachten wat het verdict is van de dokter. Hopelijk krijgt hij morgen opnieuw groen licht om van start te gaan in het BK te Wambeek volgend weekend.

Nieuwe aanwinst voor Mikkola

Opvallende afwezige op onze rijdersvoorstelling was onze fotograaf Nico Martin. Nico had een terechte reden voor zijn afwezigheid want hij werd op dezelfde dag papa van een knappe zoon Ezio. Wij wensen de versbakken ouders een dikke proficiat toe en Nico belde reeds om de crosskledij te bestellen voor de kleine Ezio.

Team 2023 wordt voorgesteld

Op zaterdag 25 Februari worden de rijders van het Mikkola-team voorgesteld in de hoeve Langenberg in Lichtaart. De nieuwe groep onderging grondige veranderingen met nieuwkomers zoals Dani Verbrugge, Christophe Debaets, Mavric Pichrit, Stephane Watel, Jonas Hanart en Noah Deboutez. Het nieuwe seizoen start voor onze rijders in Stekene maar op 26 Februari rijden er sommigen reeds in Lommel.

Nieuwkomer bij Mikkola-racing

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en met trots kunnen we reeds een eerste nieuwkomer aankondigen voor het nieuwe seizoen. Nationaal rijder Mavric Pichrit komt nl de groep te vervoegen. Mavric maakte dit jaar na twee jaar blessureleed zijn heroptreden en pakte meteen enkele zeges bij de Nationalen 500 cc. Hij sprong dit jaar jaar reeds in voor de geblesseerde Bryan Maes tijdens de teamtrofee maar in 2023 wordt hij fulltime Mikkola-piloot.