Racereports

06/06/2022 : BK te Moresnet

Het is een schitterende omloop in het Luikse Moresnet waar we de vierde BK-proef van het seizoen dienden af te werken. Een massa piloten was komen opdagen en vooral enkele duizenden bezoekers omrandden het circuit dat er eerst spekglad en daarna stoffig kwam bij te liggen. Een gevaarlijke opdracht dus voor onze mannen die in maar liefst drie categorieën de leiding in handen hebben in het kampioenschap.

Positief was alvast dat onze nationalen Bryan Maes en Dailey Van De Ketterij nu ook in hun categorie de leiding hebben overgenomen en dat Noa fornier nog wat ruimer in het zadel zit bij de Junioren. De inters hadden het echter moeilijk in Moresnet waarbij Maxime Colson met enkele puntjes de leiding kwijt is aan meervoudige kampioen Frederic Weigert. Ook Mark Boot had het bijzonder moeilijk en vertrok in Moresnet nog wel als leider maar wel met een blessure aan de ribben na een viertal valpartijen. Ook Ricardo Hout kwam zwaar ten val toen hij aan de leiding reed bij de Junioren waardoor het bang afwachten wordt wat het verdict van de artsen zal zijn deze week. 

Volgende weekend afspraak in Koningshooikt waar Maxime Colson en Bryan Maes hun Europees debuut gaan maken.

Results

 

Mark Boot 3+16=7

Dylan Mayne 11+10=12

Maxime Colson 2+4=3

Bryan Maes 5+2=2

Dailey Van De Ketterij 8+3=6

Ricardo Hout DNF+DNS

Noa Fornier 2+3=3

Kenji Hendrikx 4+4=4

Jeremy De Kerpel 4+5=5 (Cassel FR)

Mylan Rombaut 9+8=8

Jeremy Coen 8+3=5

Troy van De Ketterij 6+9=8

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Teamtrofee Veulen

enigszins verrassend kwam er plots een uitnodiging in de bus voor de tamtroffee in Veulen. Onze groep ging daar uiteraard op in en we stelden de volgende groepen samen voor deze groepswedstrijd. Team 1, Mark Boot, Maveric Pichrit en Kenji Hendrikx en groep 2, Jeremy Coen, Noa Fornier en Dailey Van de Ketterij. Ook bij de Nieuwelingen gaan we voorlopig van start met 1 team onder leiding van Mario Rombaut, Bo Desbonnet en Moris Vandenbranden. 

Blessureleed

We waren gelukkig reeds een tijd blessurevrij maar nu hebben we opnieuw prijs. Jeremy Coen kwam ten val tijdens de wedstrijd in Heers en liep daarbij twee barsten op in zijn onderarm. Jeremy zal nu rust nemen tot de FFM-finale in Condé om daar opnieuw in topvorm te verschijnen. Minder goed nieuws kwam er van onze Bryan Maes. De BK-leider kwam immers ten val in een thuisongevalletje en scheurde daarbij zijn gewrichtsbanden. De volgende BK-proef in Wambeek wordt wellicht een tandenbijter voor Bryan.

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen. 

Pinstermaandag in Moresnet

De derde proef van het BK gaat maandag door op het schitterende circuit van Moresnet. De verre verplaatsing is zeker de moeite waard. Mark Boot, Noa Fornier en Maxime Colson verdedigen hun leidersplaats in hun categorie terwijl Ricardo Hout en Bryan Maes op zoek gaan naar de gouden plak. Ook het heroptreden van Kenji Hendrickx staat op de planning bij de Junioren. Jeremy De Kerpel staat alleen aan de start op de internationale cross in Cassel.