Volgende races


EK kampioenschap IMBA Koningshooikt

26/06/2022 : MCLB te EEKLO

02/07/2022 : BK te Koningshooikt

10/07/2022 : MCLB te Wachtebeke

10/07/2022 : FFM te Rozoy

14/07/2022 : FFM te Le Quesnoy

16/07/2022 : MCLB te Tessenderlo

Racereports

10/04/2022 : Fontaine au Pire en Wichelen

Vijf podiumplaatsen na schitterend weekend

 

Motorcrossactie was er genoeg vorig weekend want voor het eerst waren we geplitst aan het werk. De grootste groep vonden we terug in Wichelen waar we de laatste voorbereiding op de start van het kampioenschap konden rijden. Kenji Hendrikx kwam terug uit blessure maar hij werd zaterdagavond ziek en diende toch forfait te geven voor de reeksen op zondag. Hij probeerde wel maar viel toen ziek uit.

Bij de Beloften zet Bo Desbonnet zijn opmars verder. De jonge rijder uit Kluisbergen pakte voor het eerst een vierde plaats in de openingsmanche maar zag zijn motor stuk lopen in de slotreeks. Volgende maal beter dus. In de Juniorenklasse blijft Ricardo Hout verbazen want onze Noorderbuur werd nog maar eens tweede bij de Junioren 500 cc. Twee erg sterke reeksen doen langzaam maar zeker hopen op een knalseizoen voor Rick.

In de Nationalenklasse blijven Dailey Van De Ketterij en Bryan Maes beuken op de top van deze klasse. De twee stormers werden deze maal tweede en derde waardoor de voorbereiding volledig lijkt geslaagd. Klaar dus voor het ernstige werk.

Bij de inters reed Mark Boot naar een eenzame zege. In de beide reeksen reed Mark naar de zege waardoor zijn eerste interzege van het seizoen meteen een feit was. Net op tijd klaar zijn, noemt men dat dan.

Over dan naar Frankrijk waar onze mannen konden deelnemen aan een internationale wedstrijd. De omloop van Fontaine au Pire lag er supervlak bij waardoor de snelheden enorm waren op de flankomloop. Brent Van De Walle diende de volledige dag zoeken naar de ideale afstelling van zijn DAM-KTM om de hoge snelheden te kunnen halen. Meer dan een vijfde en een vierde plaats zat er dan ook niet in voor Brent die vooral in de slotreeks wel de nodige PK-s uit zijn motor kreeg. Hij werd zo derde in zijn klasse. Ook Jeremy De Kerpel stond hier aan de start en Jerre reed een erg mooie eerste reeks. Enkel de laatste ronden bleken er teveel aan te zijn in dit crazy deelnemersveld. Jeremy zou uiteindelijk als tiende aantikken na een klein foutje in de slotreeks die hem zeker vier plaatsen hebben gekost. Maar ook hier is een duidelijke vooruitgang te zien.

Bij de inters stond alles wat naam en faam heeft in Frankrijk achter het starthekken en toch zouden de profs het moeilijk krijgen met onze Jeremy Coen. Lange tijd leek een derde plaats haalbaar te zijn maar in de laatste minuten diende Jeremy toch de duimen te leggen. In de slotreeks ging de start volledig de mist in en na een lange remonte kon hij toch de vijfde plaats opeisen. Even leek er meer in te zitten toen Coen rondetijden neerzette die sneller waren dan Alexis Collignon maar dan begon de Kawasaki rare geluiden te maken waardoor een vijfde plaats het hoogst mogelijke was. Nog meer aandacht ging naar Juniorpiloot Noa Fornier die hier bij de inters startte. Noa liet zich niet kennen en zou als tiende een knalprestatie neerzetten. Op naar Rummen voor de eerste kampioenschapspunten.

Results

Jeremy De Kerpel 7+10=10

Brent Van De Walle 5+4=3

Bo Desbonnet 4+DNF

Kenji Hnedrikx 5+DNF

Ricardo Hout 2+2=2

Bryan Maes 3+3=3

Dailey Van De Ketterij 2+2=2

Mark Boot 1+1=1

Jeremy Coen 5+5=5

Noa Fornier 8+11=10

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen. 

Pinstermaandag in Moresnet

De derde proef van het BK gaat maandag door op het schitterende circuit van Moresnet. De verre verplaatsing is zeker de moeite waard. Mark Boot, Noa Fornier en Maxime Colson verdedigen hun leidersplaats in hun categorie terwijl Ricardo Hout en Bryan Maes op zoek gaan naar de gouden plak. Ook het heroptreden van Kenji Hendrickx staat op de planning bij de Junioren. Jeremy De Kerpel staat alleen aan de start op de internationale cross in Cassel.

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap.