Volgende races


EK kampioenschap IMBA Koningshooikt

26/06/2022 : MCLB te EEKLO

02/07/2022 : BK te Koningshooikt

10/07/2022 : MCLB te Wachtebeke

10/07/2022 : FFM te Rozoy

14/07/2022 : FFM te Le Quesnoy

16/07/2022 : MCLB te Tessenderlo

Racereports

20/03/2022 : Rampzalig begin van het seizoen

Pak podiumplaatsen maar.....

 

In St-Truiden konden we eindelijk ook het nationaal seizoen op gang trekken. Reeds bij aankomst werd het duidelijk dat dit een zware opgave zou worden want de omloop had het hard te verduren gekregen na de trainingen. Een massaal aantal rijders (450) was komen opdagen op een circuit dat een ware aanslag zou worden op de armspieren. Met drie geblesseerden en nog drie afwezigen werd het dus een beperkte delegatie in St-Truiden en die delegatie zou nog kleiner worden na de zware val van de kleine Mylan Rombaut die bij de trainingen zwaar van de machine werd afgeschoten. Met een bovenarmbreuk moest onze kleinste stormer forfait geven. Mylan toonde dat hij echter nen echten is en was in namiddag reeds terug op de omloop. 

In de junioren 85 cc-klasse hebben de slechte starts van Jeremy De Kerpel hem de das omgedaan. In de beide reeksen raakte Jeremy niet goed uit het starthekken en toen hij terugkwam naar de derde plaats waren de twee koplopers al gaan vliegen. In de beide reeksen zagen hetzelfde scenario alleen stuiterde koploper Emerick Pansaerts in de laatste ronde nog van de motor waardoor Jeremy meteen klaar stond om toe te slaan. Meteen voldoende om het seizoen te starten met een podiumplek als derde.

Bij de Beloften hadden we twee vertegenwoordigers en Brent Van De Walle liet er geen gras overgroeien. Onze 85 cc-bom reed de tegenstand in de vernieling en won zo de beide reeksen tegen de zwaardere motoren. De eerste zege van het seizoen voor het team was meteen een feit. Ook Bo Desbonnet heeft duidelijk niet stilgezeten deze winter want hoe zwaarder de omloop kwam te liggen, hoe sneller Bo ging rijden. Zijn helse inhaalrace zou eindigen op een schitterende vijfde plaats.

Bij de Junioren zullen we steeds een bittere nasmaak krijgen want de eerste race van het seizoen zorgde voor flink wat commotie. kenji Hendrikx zette zijn nieuwe Husky meteen op de eerste plaats in de openingsmanche terwijl ook Troy Van De Ketterij opnieuw rondvlamde zoals in zijn beste jeugdperiode. Geen vuiltje aan de lucht dus tot de slotreeks op gang werd getrokken. Opnieuw waren onze twee toppers vooraan te vinden en vooral Kenji Hendrikx kwam halverwege de manche oprukken naar een derde plaats maar toen vond een medepiloot het nodig om vanachter de omheining opzettelijk Kenji Hendrikx overhoop te rijden. Zelden gezien, dergelijk rijmanoeuvre maar het resultaat was wel een blessure voor Kenji Hendrikx die meteen naar het ziekenhuis werd weggebracht. De diagnose is de beste die we konden verhopen want hopelijk zit Kenji binnen een drietal weken terug op de motor. Troy Van De Ketterij reed een superwedstrijd en moet enkel in de laatste ronden zijn vierde plaats afgeven. Eindstand : zesde plaats. In de schaduw van alle MX2-geweld reed intussen Ricardo Hout zijn eigen wedstrijd in de MX1-klasse. De eerste manche bracht geen succes na een kleine slipper maar Ricardo zette de puntjes op de i na de pauze. Zo greep hij net naast een eerste podiumplaats als vierde.

Bij de Nationalen stonden Dailey Van De Ketterij en Bryan al enkele weken op scherp en dat hebben de tegenstander geweten. Bryan zag zijn goede start de mist ingaan na het missen van een bocht maar zou toch nog naar een derde plaats opklimmen. Dailey Van De Ketterij deed het nog beter en ging in duel met de plaatselijke topfavoriet Dimitri Widar. Een duel dat Dailey uiteindelijk zou winnen waardoor hij de eerste manche wist te winnen. In de slotreeks misten onze twee toppers bieden hun start maar na drie ronden kwamen Dailey en Bryan toch terug naar de tweede plaats. Koploper Dimitri Widar had toen al een voorsprong van negen seconden maar dat gat reed Dailey in twee ronden dicht. Het begin van een duel op het scherp van de snee waardoor Widar bereid was alles te doen om de zege op te eisen. Na een poging of drie, hield Dailey het dan ook voor bekeken zodat hij risicoloos knap tweede werd voor Bryan Maes. Opnieuw twee podiumplaatsen dus. Allebei slim gereden dus.

De interklasse was een groot vraagteken want Dylan Mayne en Mark Boot had bitter weinig trainingskilometers achter de kiezen zodat de kopstart van Mark Boot bijzonder verrassend te noemen was. Mark zou pas in de laatste ronde zijn overwinning kwijtspelen aan een beresterke Jonas Salaets. Dylan is pas terug uit blessure en vormt nu een team met mecano Dean waardoor Mayne prima in de top tien aantikte. In de slotreeks liep alles wat moeilijker want Mark Boot kreeg bij één van de vele knipppen op de omloop een slag in de rug te verwerken. Een vierde plaats en veel rugpijn werden dan ook zijn deel in die slotmanche.

Met en pak podiumplaatsen verlieten we dus St-Truiden maar ook met een pak vraagtekens en een aantal blessures. Hopelijk krijgen een beter gevoel volgend weekend. De meeste trekken dan naar de Mendonkdreef in Wachtebeke terwijl Jeremy Coen en Jeremy De Kerpel in het Franse Blargies van start gaan.

Results

Mylan Rombaut DNS

Jeremy De Kerpel 3+2=3

Brent Van De Walle 1+1=1

Bo Desbonnet 6+5=5

Kenji Hendrikx 1+DNF=5

Troy Van De Ketterij 7+5=6

Ricardo Hout 7+3=4

Dailey Van De ketterij 1+2=2

Bryan Maes 3+3=3

Mark Boot 2+4=4

Dylan Mayne 9+11=11

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen. 

Pinstermaandag in Moresnet

De derde proef van het BK gaat maandag door op het schitterende circuit van Moresnet. De verre verplaatsing is zeker de moeite waard. Mark Boot, Noa Fornier en Maxime Colson verdedigen hun leidersplaats in hun categorie terwijl Ricardo Hout en Bryan Maes op zoek gaan naar de gouden plak. Ook het heroptreden van Kenji Hendrickx staat op de planning bij de Junioren. Jeremy De Kerpel staat alleen aan de start op de internationale cross in Cassel.

Afspraak bij TT-passion en Wichelen

Dit weekend krijgen nog eens een gesplitst weekend voor de kiezen. We rijden een laatste voorbereiding op de start van het BK in Wichelen en de Fransen zijn reeds toe aan hun derde proef. De plaats van afspraak in Fontaine au Pire. Voor Brent Van De Walle ook de laatste voorbereiding op het EK-kampioenschap waar we volgende week naar Denemarken trekken.

15/03/2022 : Eerste afspraak in St-Truiden

Na enkele trainingswedstrijden kunnen we dit weekend eindelijk aan het seizoen beginnen. De eerste confrontatie gaat zondag door in St-Truiden. Dit weekend nog met een beperkte delegatie daar nog niet iedereen hersteld van de blessures en nog niet iedereen fysiek klaar is. De eerste proeven gaan pas door in April, dus is er nog wat tijd. In de winterperiode heeft vooral Brent Van De Walle van zich laten horen met enkele knalprestaties in de Dutch Masters en het Franse elite kampioenschap.