Racereports

19/09/2021 : Superweekend op de Mendonk

Voor de gelegenheid konden we nog eens aan de slag in eigen streek want de VMCF-federatie trok naar de Mendonkdreef in Wachtebeke. Eén van onze lievelingscircuits en dat liet zich ook zien in de resulaten. Nochtans begon het weekend slecht met een zware val in Helecine van Dylan Mayne. Dylan werd meteen opgenomen in het ziekenhuis waar de getroffen schouder ook geopereerd zal worden. Einde seizoen dus voor Dylan maar gelukkig werd de rest van het weekend beter.

Mark Boot moest tot het uiterste gaan bij de inters maar hij pakte toch de zege via een dubbele reekszege in de MX1-klasse. Kristof Van Vaerenbergh kon niet achterblijven en deed hetzelfde in de MX2-klasse voor de neus van onze Maxime Colson. Onze drie inters dus allemaal op het hoogste schavotje. Bij de Junioren was er opnieuw een blauwe trui vooraan want Kenji Hendrikx pakte uit met een dubbele reekszege in de MX2-klasse. Ook Ricardo Hout wist een reeks te winnen maar in de slotreeks ging het verkeerd waardoor hij als derde naar het podium kon ipv als winnaar.

Bij de Beloften stond onze "stagair" Bo Desbonnet aan de start en Bo deed het schitterend. Hij werd zelfs knap zevende waardoor hij zijn eerste top tien notering uit zijn nog jonge loopbaan liet optekenen. De allesjongste van de bende, Brent Van De Walle moest dan weer naar het springcircuit van Clastres om zijn titel te pakken bij de miniemen in Frankrijk. Het gips ging weer even van de pols en via een vijfde plaats, kon Brent zijn eerste titel in de motorcross vieren nadat hij al eerder succesvol was in de BMX. Volgende weekend is er nog maar eens een dubbel programma waarbij enkele van onze rijders aantreden in Baisieux voor het nevenprogramma van de coupe d'avenir en de anderen richting Wambeek trekken.

Results

 

Brent Van De Walle 5+4=4

Bo Desbonnet 7+8=7

Ricardo Hout 1+5=3

Kenji Hendrikx 1+1=1

Maxime Colson 2+2=2

Kristof Van Vaerenbergh 1+1=1

Mark Boot 1+1=1 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Teamtrofee Veulen

enigszins verrassend kwam er plots een uitnodiging in de bus voor de tamtroffee in Veulen. Onze groep ging daar uiteraard op in en we stelden de volgende groepen samen voor deze groepswedstrijd. Team 1, Mark Boot, Maveric Pichrit en Kenji Hendrikx en groep 2, Jeremy Coen, Noa Fornier en Dailey Van de Ketterij. Ook bij de Nieuwelingen gaan we voorlopig van start met 1 team onder leiding van Mario Rombaut, Bo Desbonnet en Moris Vandenbranden. 

Blessureleed

We waren gelukkig reeds een tijd blessurevrij maar nu hebben we opnieuw prijs. Jeremy Coen kwam ten val tijdens de wedstrijd in Heers en liep daarbij twee barsten op in zijn onderarm. Jeremy zal nu rust nemen tot de FFM-finale in Condé om daar opnieuw in topvorm te verschijnen. Minder goed nieuws kwam er van onze Bryan Maes. De BK-leider kwam immers ten val in een thuisongevalletje en scheurde daarbij zijn gewrichtsbanden. De volgende BK-proef in Wambeek wordt wellicht een tandenbijter voor Bryan.

Dubbele zege Mark Boot in Eeklo

Door een gat in onze racekalender trokken we dit weekend naar Eeklo voor een gezonde oefengalop. Het circuit was niet meteen ons ding maar we konden toch een race meepikken. Brent Van De Walle blijft stevig werken op de grote 125 cc-motor en werd mooi vijfde in Eeklo na een podiumplaats in de slotreeks. Ook Kenji Hendrikx reed sterk maar koos in slotreeks door het vele stof voor zekerheid en tikte als zesde aan. Dat Ricardo Hout kon rijden, was al een klein mirakel want de vorige twee wedstrijden eindigden steeds in het EHBO-hok. Bryan Maes kende ook opnieuw een woelige dag maar werd alweer erg mooi vierde bij de nationalen terwijl Mark Boot in de koninginneklasse de tegenstand in de beide reeksen zijn achterwiel liet zien. Op naar volgend weekend waar we voor de BK-punten moeten strijden in Koningshooikt.

Bryan Maes pakt podium bij VLM

Terwijl iedereen een weekje rust inbouwde, trok Bryan MAes naar Genk waar de VLM-federatie een wedstrijd had. Bryan reed vlotjes naar een tweede plaats nadat hij de beide reeksen zijn start had gemist. Hij lijkt dus klaar voor de tweede helft van het seizoen. 

Pinstermaandag in Moresnet

De derde proef van het BK gaat maandag door op het schitterende circuit van Moresnet. De verre verplaatsing is zeker de moeite waard. Mark Boot, Noa Fornier en Maxime Colson verdedigen hun leidersplaats in hun categorie terwijl Ricardo Hout en Bryan Maes op zoek gaan naar de gouden plak. Ook het heroptreden van Kenji Hendrickx staat op de planning bij de Junioren. Jeremy De Kerpel staat alleen aan de start op de internationale cross in Cassel.