Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

20/08/2017 : BMB te Wachtebeke

Geslaagd MX festival

Het was met een klein hartje dat we dit weekend naar het domein van Puyenbroek trokken voor de eerste interbondenwedstrijd. De MCLB en BMB federatie organiseerden immers samen en daar Walter Haentjens instond voor de organisatie waren we bijna volledig present in Wachtebeke voor dit uniek experiment. Het moet gezegd worden dat we een aangename dag meemaakten en dat er van problemen niets te merken was. Nu nog een iets betere omloop klaarmaken en dan is dit een race die zeker voor herhaling vatbaar is. Voor ons was deze proef die niet meetelde voor de BK-punten een terugkeer naar de roots waarbij we maar liefst 6 podiumplaatsen wisten te versieren.

Reeds bij de Senioren was het dubbel prijs want Alain Voermans ging vlot met de eindzege lopen na een tweede en een eerste plaats in de reeksen. Als toetje blijkt ook Niki Margetic eindelijk op dreef te komen want hij plaatste zijn Suzuki op een knappe derde plaats.

In de 125 cc-klasse stond een schitterend deelnemersveld aan de start. Marnick Lagrou is echt aan het worstelen van deze omloop. Nooit eerder reed Marnick op een dergelijk snel circuit en hij eindigt op karakter op een mooie vierde plaats. Dailey Van De Ketterij doet het dan weer verrassend goed op deze weideomloop want hij pakt ondanks een val een mooie vijfde plaats. Pechvogel van dienst deze maal wordt Ilan Heirwegh. In zijn eigen achtertuin loopt het voor geen meter en Ilan komt maar liefst drie maal ten val. De snelheid was er wel waardoor hij nog zevende wordt na telkens een enorme inhaalrace. Onze kleine Colin De Poortere mist duidelijk kracht op dit circuit dat bezaaid ligt met vele putten. Hij rijdt dapper zijn twee reeksen uit in het midden van het indrukwekkend pak 125 cc-rijders.

Bij de Junioren beginnen we er slecht aan want Charly Colart rijdt na twee ronden chronotraining reeds binnen zonder achterrem. Hij mag dus aan 40ste aan de opdracht beginnen en sleurt zijn KTM toch nog naar een achtste plaats. Ook Melvin Clarinval mist zijn start maar onze Ardennees vliegt werkelijk over de omloop. Hij blijft echter steken op een ondankbare vierde plaats.

Bij de Nationalen staan onze mannen scherp want onze vier rijders vliegen van in de eerste ronde meteen naar de top tien. Killigan Delroeux zou in de 125 cc-klasse nog maar eens de beide reeksen winnen en dat wilden onze MX1-toppers ook doen. Jerome Benonit werd mooi tweede in zijn klasse voor Donny Schmidt zodat er maar liefst drie van onze rijders bij de nationalen op het podium konden klimmen. Jochem Walckiers herstelt snel van zijn blessures en werd vijfde.

Over dan naar de inters waar Mark Boot ondanks zijn zware armblessure toch aantreedt om de flexibiliteit van zijn elleboog te behouden. Dat hij uiteindelijk nog derde wordt, kan dan ook een klein mirakel genoemd worden. Roy Sillien vindt absoluut niet zijn draai op deze omloop en komt nooit in aanmerking voor de ereplaatsen. Volgende week kan hij wel volle bak gaan op zijn thuisomloop in Orp-Le-Grand.

 

 

Results

Niki Margetic 3+2=3

Alain Voermans 2+1=1

Charly Colart 8+10=8

Melvin Clarinval 4+5=4

Colin de Poortere 28+27=26

Marnick Lagrou 4+7=4

Ilan Heirwegh 13+8=7

Dailey Van de Ketterij 8+4=5

Killigan Delroeux 1+1=1

Jerome Benonit 2+2=2

Donny Schmidt 3+3=3

Jochem Walckiers 5+5=5

Mark Boot 4+3=3

Roy Sillien 10+7=7 

 

  

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.