Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

15/08/2017 : BK te Balen

Opnieuw Balen in Balen

Als er één race is in het seizoen waar iedereen niet naar uitkijkt, dan is het wel de zandbak van Balen. Na de gebruikelijk chaos en willekeur aan inkomprijzen en inschrijvingsgeld, kon iedereen dan toch aan de opdracht beginnen. Een pak buitenlandse toppers kwam ook weer opdagen zodat we zeker wisten dat er werk aan de winkel was.

Nochtans begon het leuk met een kopstart voor Marnick Lagrou en Killigan Delroeux in de 125 cc-klasse maar reeds in de eerste ronde verloren we Kiki die zwaar van de motor stuikte. Marnick bleef intussen doorbonken in het zware zand en zou als derde over de finish komen. Killigan zou nog drie maal van de motor gaan en kwam nog naar een zevende plaats terug. Ilan Heirwegh zag zijn motor na twee ronden reeds kapot lopen en pruttelde zich nog naar een elfde plaats in het wiel van Andy Haesevoets. Ook Daily Van de Ketterij waant zich in zijn KNMV-periode en eindigt erg mooi als vijfde.

Na de pauze is Killigan opnieuw mee vooraan en legt de EK-rijders het vuur aan de schenen. Een kleine val zorgt ervoor dat hij pas als tweede eindigt bij de Nationalen. Marnick Lagrou is nu nog beter dan in de eerste manche want onze Antwerpenaar stuurt zijn Racing-center KTM naar een tweede plaats bij de Beloften. De eerste twee podiumplaatsen zijn dus binnen. Ilan Heirwegh kan nu wel beschikken over alle PK-s in zijn motor en rijdt zomaar naar de vijfde plaats. Daily staat ook op scherp en wordt mooi zesde op een zucht van de top vijf. Andy Haesevoets staat intussen beteuterd aan de kant want de kader van zijn KTM is gescheurd waardoor hij niet kan aantreden. Doodzonde. Onze allerkleinste Colin De Poortere wordt dan weer steeds beter want ondanks 10 hechtingen in zijn kin schuift hij nu op naar een dertiende plaats in de eindstand. Goed bezig dus.

Over naar de Cup MX1 waar onze Alain Voermans meermaals het zand zou kunnen. Hoeveel pech kan een rijder hebben ? Alain kwam alleen ten val maar ook samen met rijders die net voor zijn neus crashten. De helse achtervolging leverde hem nog een vierde plaats en een reanimatie van Isabel op na de slotreeks waar onze Voermans zich helemaal leeg had gereden. Niki Margetic is intussen papa geworden en het slaaptekort zorgt er voor dat hij conditioneel door het ijs zakt in Balen. Ook Melvin heeft problemen maar dan wel mechanische want de 350 cc heeft rare nukken in het zand. Melvin Clarinval eindigde toch nog als zesde.

In de MX2-klasse is Charly Colart bijna rechtreeks van het ziekenhuis naar Balen gereden. Na een antibioticakuur duikt hij het zware zand in voor wellicht zijn lastige manche uit zijn loopbaan. Charly eindigt op een mooie negende plaats.

Bij de inters MX2 had Mark Boot goede hoop op deze opdracht maar dat viel toch lelijk tegen. De motor kan niet over de knippen getrokken worden en mark kan niet volgen. Hij pakt toch nog twee belangrijke BK-punten terwijl de tegenstand door de Wk-toppers ook in de prak wordt gereden. Zo blijft hij mooi aan de leiding van het BK.

In de MX1-klasse staan er een zevental rijders uit het WK aan de start en Roy Sillien moet dan nog als allerlaatste aan de opdracht beginnen nadat hij in de beide reeksen in de start onderuit schuift. Het wordt een puntenloze rit voor onze Suzuki-man die op zoek gaat naar zijn vorm van voor de vakantie. Wellicht komt die er volgende weekend reeds in Wachtebeke. De enige Nationaal in Balen is Jochem Walckiers die ondanks zijn blessures toch doorbijt. Meer dan een elfde plaats zit er echter niet in voor onze Gentenaar.

Balen is weer achter de rug en daar zijn we niet rouwig om. Op naar de harde omlopen van Wachtebeke en Orp-Le-Grand.

 

Results

Colin De Poortere 15+12=13

Ilan Heirwegh 11+5=7

Marnick Lagrou 3+2=2

Andy Haesevoets 10+DNS=16

Daily Van De Ketterij 5+6=6

Killigan Delroeux 4+2=3

Niki Margetic 9+14=12

Alain Voermans 6+5=4

Charly Colart 10+11=9

Melvin Clarinval 9+6=6

Jochem Walckiers 10+11=11

Mark Boot 20+DNF=26

Roy Sillien 21+19=21

 

  

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.