Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

19/03/2017 : ONK te Axel

Kiki Delroeux bevestigt

Daar het Nederlands kampioenschap dit jaar een proef had in Axel besloten we om nog eens enkele van onze rijders te laten aantreden in dit erg sterke kampioenschap. Reeds tijdens de kwalificaties kregen we enkele klappen te verwerken. Daily Van De Ketterij zag zijn motor kapotlopen door een kapote bougiekap en raakte dus niet door de kwalificaties. Marnick Lagrou kende dan weer andere problemen want zijn tijden kwamen niet op de monitor zodat het blind rijden werd voor Marnick. In de laatste ronde kwam zijn tijd dan wel te voorschijn. Marnick miste net de kwalificatie als 22ste. In de B-finale zouden onze jongens echter prachtig revanche nemen. Daily werd mooi vierde en Marnick reed als beste 125 cc-rijder naar een derde plaats.

Killigan Delroeux had zich perfect geplaatst en verbaasde iedereen door tijdens zijn eerste inter-cross op een tiende plaats te eindigen. In de slotreeks zagen we dan weer een hypernerveuze Kiki aan de start. Hij crashte driemaal in de eerste ronden en ging dan als een gek achtervolgen. Hij werd nog erg knap veertiende.

Ook Mark Boot besloot nog eens een ONK te rijden maar dat betreurde Mark zich al na de eerste manche. Onze speedboot vloog werkelijk naar de derde plaats om in de laatste vijf minuten toch fysiek te kraken tegen de EK-toppers. Hij wordt uiteindelijk achtste. In de slotreeks loopt het veel minder want Mark bezeert zijn geblesseerde voet door te ver te springen waardoor het na drie ronden al over en out was. Ook Glenn Bielen kende niet zijn beste dag. Door het continu wijzigende uurrooster verscheen hij te laat aan de start in reeks 1. Na de pauze liep het ook niet best want Glenn raakte niet in de top twintig. Volgend weekend gaan we even herbronnen met Glenn en herstarten we het seizoen vol goede moed.

De andere jongens gingen aan de slag bij de VLM in Balen waar een amateurcross plots uitdraaide op een internationale topper. Roy Sillien wordt er de lieveling van het publiek door van de 40ste plaats naar de vijfde plaats te rijden. In de herneming komt een rijder zwaar ten val net voor de neus van Roy die er tegenaan knalt. Weer remonteren dus en nu eindigde hij als zevende. Jerome Benonit probeerde ook te rijden in Balen maar kende duidelijk nog last van zijn zware val van vorig weekend. Wie wel prima presteerde was de heroptredende Ilan Heirwegh die hersteld lijkt van zijn sleutelbeenbreuk en zomaar naar zesde plaats reed.

Results

Marnick Lagrou 3 (B-finale en eerste 125 cc-rijder)

Daily Van De Ketterij 4 (B-finale)

Killigan Delroeux 10+14=10

Mark Boot 8+DNF

Glenn Bielen DNS+23

Roy Sillien 5+7=6

Jerome Benonit 27+18=23

Melvin Clarinval 28+21=20

Ilan Heirwegh 7+8=6

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.