Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

18/09/2016 : BK te Kester

BK-finale in stijl

 

De mensen van AMC Dworp weten duidelijk wat organiseren is. Op hun nieuwe schitterende omloop mochten zij de finale van het BK organiseren en voor het eerst werd er ook aandacht besteed aan de nevenreeksen. Alle BK-podia werden gehuldigd in stijl waardoor het kampioenschap eindelijk de stap voorwaarts maakte die het verdiende.

Bij onze jeugd stonden onze jongeren geprikkeld aan de start. Vooral Ilan Heirwegh reed in de eerste manche de pannen van het dak. Hij startte mee vooraan en ging dan nog eens een pak rijders terughalen. Ilan werd erg knap derde maar reed in de laatste ronde wel keihard tegen een paaltje aan. Na de finish werd het dan ook paniek want de voet zag er nog maar eens erg gehavend uit. Ook Marnick Lagrou is op dreef en onze Antwerpenaar toonde ook op dit soort heuvelomlopen zijn mannetje te kunnen staan. Vanuit de achterhoede reed Marnicq naar een mooie vierde plaats. En wat dan te denken van Colin De Poortere. Onze kleine Oost-Vlaming rijdt in dit sterk deelnemersveld naar een mooie zestiende plaats. In de slotreeks loopt het voor Marnick Lagrou nog beter want hij strijdt lange tijd voor de zege na een knappe kopstart. Hij wordt uiteindelijk derde waardoor hij het eerste Mikkola-podium van de dag liet optekenen. Voor Ilan loopt de slotreeks veel minder want met een dikke voet glijdt hij weg in de eerste bocht. Zijn inhaalrace wordt afgebroken door een tweede val waardoor Ilan ontgoocheld de handdoek moet gooien. Colin De Poortere is dan weer nog beter dan in de eerste reeks. Hij springt nu alle dubbels en pakt een onwaarschijnlijke twaalfde plaats.

Bij de Senioren is David Persoon veel te sterk voor de tegenstand maar Alain Voermans is ook op dreef. Hij wordt tweemaal tweede waardoor podiumplaats nummer twee op het bord komt te staan. Ook Niki Margetic is terug van vakantie en strijdt erg agressief voor het podium. Niki strandt echter op een vierde plaats nadat in de laatste ronde nog twee plaatsen moest prijsgeven.

In de 125 cc-klasse missen we Andy HAesevoets die met een schouderblessure moet forfait geven. Charly Colart staat er dus alleen voor en Charly laat wederom mooie dingen zien. Hij start aan de leiding en kan lange tijd standhouden tot de nieuwe kampioen Ludovic Bral kwam opdagen. In het heetst van de strijd maakt Charly echter een foutje en valt terug naar de tiende plaats. Ook in de slotreeks start hij weer aan de leiding maar een boel toppers achter zich aan. Charly plooit deze maal echter niet en eindigt de reeks als schitterend tweede.

Bij de Junioren ziet Lucas Derycke opnieuw een omloop die op en neer gaat en dan mag de tegenstand meestal de boeken toe doen. Lucas ontgoochelt niet en wint de beide reeksen in de MX2-klasse. Podium nummer drie wordt genoteerd.  In de MX1-klasse begint Melvin Clarinval er slecht aan want de KTM geeft nog maar eens de geest. Met de motor van Frank Benonit kan hij zich toch kwalificeren om de reeksen dan wel met zijn eigen motor te kunnen rijden. Melvin kent nog steeds technische problemen maar wordt wel vijfde waardoor hij zijn podiumplaats in het BK kon veilig stellen.

Bij de Nationalen maken we de wederopstanding mee van Donny Schmidt die maar een fractie aan conditie te kort komt om op het podium te raken. Hij wordt uiteindelijk mooi vierde. Jochem Walckiers begint zoals steeds erg enthousiast aan de opdracht maar gaat ook tweemaal tegen het tapijt. Hij wordt zesde maar haalt zijn slag wel thuis in het BK waar hij vice-kampioen wordt. De pechvogel van de dag is nog maar eens Jerome Benonit. Na twee valpartijen eindigt hij nog als vierde in de eerste manche maar in de slotreeks loopt het volledig fout. NA het kapottrekken van zijn bril ziet Jerome een paaltje niet staan en stoot er zijn voet tegen. Hij geeft meteen de pijp aan Maarten en blijkt achteraf een open voetbreuk te hebben opgelopen. Einde seizoen dus voor Jerome.

In de MX2-klasse probeert Dylan Mayne zijn seizoen nog een beetje op te blinken. Hij wordt mooi vierde in de eerste reeks maar in de slotreeks zal hij door het conditionele ijs waardoor een eerste podiumplaats er dit jaar niet in zit.

Bij de inters staat alweer een pak wereldtoppers aan de start maar Stefan Hage laat zich niet intimideren. Hij opent met een rustige vijftiende plaats op een kletsnatte omloop. Maar na de pauze gaat hij volledig los met een elfde en een tiende plaats als eindresultaat. Vooral zijn duel met Bryan Boulard hield de toeschouwers in de slotreeks op de toppen van hun tenen. De eerste top tien in het BK is dus binnen. Roy Sillien kent een erg slechte eerste reeks als zeventiende maar ook hij voelt zich na de pauze kiplekker en rijdt tweemaal binnen de top vijftien. Ook voor hem zijn beste resultaat van het seizoen bij de top guns.

In de MX2-klasse loopt Mark Boot er niet echt gelukkig bij want de tijdstraining was bijzonder slecht en ook in de eerste manche loopt het net zoals in Orp-le-Grand voor geen meter. Maar de tweede en de derde reeks lopen prima en Mark eindigt op een onverhoopte derde plaats in Kester. Hij wordt dan ook de fiere vice-kampioen in de MX2-klasse. 

 

Results

Marnick Lagrou 4+3 = 3

Ilan Heirwegh 3+15=8

Charly Colart 10+2=4

Colin De Poortere 16+12=15

Alain Voermans 2+2=2

Niki Margetic 5+4=4

Lucas Derycke 1+1=1

Melvin Clarinval 5+4=5

Dylan Mayne 4+8=7

Jochem Walckiers 8+7=6

Jerome Benonit 4+20=11

Donny Schmidt 5+5=4

Mark Boot 6+3+2=3

Stefan Hage 15+11+10=11

Roy Sillien 17+14+13=16

 

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.