Volgende races


03/05/2020 : VMCF Tienen/FR Bonneuil/EK 85 cc Lommel

10/05/2020 : BK te Olmen/FR Ligny

17/05/2020 : VMCF te Zoutleeuw

21/05/2020 : VMCF te Axel/Fr Le quesnoy

24/05/2020 : BK te Genk

31/05/2020 : BK te Lommel

01/06/2020 : VMCF Moresnet/FR Cassel/NL Rhenen

07/06/2020 : VMCF Koningshooikt

14/06/2020 : VMCF Lille

21/06/2020 : VMCF Paal

Racereports

03/07/2016 : ONK te Emmen/VMCF Lommel

Moeilijke ONK in Emmen

 

Het slechte weer deed onze rijders besluiten om de 400 km lange trip naar Emmen niet te maken zodat Stefan Hage er alleen voor stond in Noord-Nederland. Door de veranderingen binnen de BMB-kalender konden wij plots toch deelnemen aan de race in Emmen en dat zorgde wel voor wat problemen bij de aanmeldingen. Zo moest Stefan lang wachten om een plaatsje te krijgen achter het starthekken. Hij leek toch beloond te worden want alle tijd had hij kans op een pak ONK-punten tot hij op drie ronde van het einde tegen de grond smakte. Met veel pijn startte hij toch in de slotreeks en greep op karakter een veertiende plaats.

Bij de VMCF werden er enkele knappe reeksen neergezet. Marnick Lagrou en Mark Boot zetten een schitterende wedstrijd neer en ook de anderen bleken erg hongerig naar de motor. Dat belooft voor de rest van het seizoen. Roy Sillien slaagde erin om zich te plaatsen voor de ADAC-wedstrijd in Bielstein. Helaas zorgde een dodelijk ongeval ervoor dat de race meteen werd stilgelegd waardoor Roy nog even zijn ADAC-debuut moest uitstellen.

Results

Stefan Hage 23+14=19 (ONK)

VMCF Lommel

Colin Depoortere 8

Brent Paridaens 8

Marnick Lagrou 3

Andy HAesevoets DNF

Melvin Clarinval 3+10=7

Lucas Derycke 5+8=6

Mark Boot 1+1=1

Jerome Benonit 4+4=4

Jochem Walckiers 13+9=11

Donny Schmidt 12+12=13

 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Mikkola goes Viking

Tijdens onze verplichte pauze konden we reeds een rijder voor 2021 vastleggen want de jonge Finse Belofte Kazimir Hindersson komt de groep versterken. Deze Europese topper koos uit de vele voorstellen voor Mikkola en wij zijn dan ook trots een jeugdrijder van zijn niveau aan ons reeds indrukwekkend armada toppers toe te voegen. 

Alles afgelast tot 03/04/2020

Door het Corona-virus werden alles wedstrijden tot 31 Juli 2020 geannulleerd waardoor ook het Mikkola-team voorlopig op non-actief staat. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt en getraind om klaar te zijn voor het naseizoen en zijn ook de voorbereidingen voor 2021 reeds gestart. Wij danken uiteraard al onze sponsors die achter ons zijn blijven staan ondanks de voorlopig beperkte return.

Assenede afgelast

De wedstrijd van dit weekend in Assenede kan door de vele regenval niet doorgaan. We krijgen dus dit weekend alleen Marnick Lagrou aan het werk in de eerste EK-proef in het Nederlandse Valkenswaard.

Blessures bij de start

Een beetje zoals gevreesd zijn twee rijders voorlopig nog uitgeschakeld. Zij misten het begin van het seizoen in Lommel maar gezien het gering aantal rijders die reden is dat geen ramp. Kevin Manege reed al éénmaal na zijn bilbreuk maar ondervond nog te veel pijn om op een deftige manier te rijden en ook Kristof Van Vaerenbergh bekoopt nu de bijzonder intensieve revalidatie na zijn kruisbandletsel. Met een ontsteking op de knie staat ook hij voorlopig op non-actief. Veel beterschap heren.

Kenji Hendrikx stapt over

De BMB heeft op 15 Januari de regelmenten aangepast aan de FIM-regels. Op het eerste zicht geen enkel probleem tot de licentie van Kenj Hendrikx geweigerd werd. Onze Limburger werd de start geweigerd bij de Beloften en moet door de nieuwe leeftijdgrens overstappen naar de Junioren. De ambities blijven echter hetzelfde en in deze klasse hebben we zelfs de vrijheid om van motor te wisselen zodat de stap naar de viertakt plots tot de mogelijkheden behoort.