Alain Voermans

Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Burg Reuland
 
Motor: KtM 250 cc
Startnummer: 106
Reeks: Nationalen 250 cc+VMCF

Palmares:

  • 3e BK juniors MX1 2011
  • Derde BK Senioren MX1 2015
  • Derde BK senioren MX1 2016
  • Belgisch Kampioen Senioren 2017
  • Vierde BK nationalen MX2 2018

Bryan Maes

Naam: Bryan Maes
Leeftijd: 14 jaar
Woonplaats: Zelzate

Motor: Husqvarna, startnummer 126
Reeks: BK Motorcross 85cc + VMCF senioren

Palmares:

  • Vice VJMO kampioen junioren 85cc 2017
  • Vierde BK jeugd 85 cc in 2018

Colin De Poortere

Naam: Colin De Poortere
Leeftijd: 16 jaar
Woonplaats: Ouwegem

Motor: KTM 125 cc nummer 91
Reeks: Junioren 125 cc bij VMCF

Palmares:

  • 4de VJMO kampioenschap 2014 65 cc
  • 14de BK 2015

Dailey Van De Ketterij

 

Naam: Dailey Van De Ketterij
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Vlissingen

Motor: KTM 125 cc, startnummer 22

Categorie : BK Beloften 125 cc + VMCF Nationalen

Palmares :

  • Derde Kampioenschap VMCF 2016 Beloften
  • 29e nederlands kampioenschap 85 cc 2015
  • 6e BK beloften 2017
  • 14e BK 85cc 2017
  • 3e BK 125 cc 2018

Donny Schmidt

7

Leeftijd: 29 jaar

Woonplaats: Huizingen
 
Motor: KTM 350 cc
Startnummer: 753
Reeks: BK motorcross Nationalen MX1+FFM

 Palmares:

  • 11e in het BK
  • Belgisch kampioen junioren MX2
  • VMCF-kampioen
  • 5e Nationalen
  • Vice-Kampioen van Belgie 2012 Nationalen MX1
  • Vice-Kampioen van Belgie 2013 Nationalen MX1
  • 2015 : 7de plaats BK nationalen
  • 2017: 6e plaats BK nationalen MX1
  • 2018 : 4e plaars BK nationalen 500 cc

Jochem Walckiers

Leeftijd: 26 jaar

Woonplaats: Gent
 
Motor: KTM 450 cc
Startnummer: 892
Reeks: BK motorcross Internationalen MX1 + FFM
 
Palmares :
  • Vice-kampioen van België Nationalen MX1 2016
  • 4e BK Nationalen MX1 2017
  • Belgisch kampioen nationalen 500 cc in 2018

Kristof Van Vaerenbergh

Naam: Kristof Van Vaerenbergh
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Nieuwekerken

Motor: Yamaha 250cc, startnummer 196
Reeks: Bk motorcross inters MX2 + FFM + VMCF

Palmares:

  • Kampioen ligue Flandres MX2 in 2016
  • Vice-kampioen ligue flandres MX2 in 2017
  • Derde BK Nationalen MX2 in 2018

Mark Boot

Leeftijd: 27 jaar

Woonplaats: Kamperland
 
Motor: Husqvarna 250cc
Startnummer: 37
Reeks: BK motorcross Inters MX2+VMCF
 

Palmares:

  • 6e in het BK
  • Winnaar Rookie Cup 2008
  • Vice kampioen België MX2...
  • 8e Challengercup 2013
  • 3e BK Inters 2014
  • Winnaar Challenger trophee 2015-2016
  • Derde BK masters MX2 2015
  • Vice-kampioen van België MX2 2016
  • Belgisch kampioen MX2 2017
  • Belgisch kampioen MX2 2018

Wouter Dormont

Leeftijd: 16 jaar

Woonplaats: Kluisbergen
 
Motor: KTM 125cc
Startnummer: 481
Reeks: Beloften 125 cc
Leeftijd : 16 jaar
 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Blessure up-date

Onze geblesseerde mannen zijn druk aan het werk aan de come-back. Dailey Van De Ketterij is verlost van zijn verband en is hard aan het werk met de kine om zijn elleboogbreuk te herstellen. Hopelijk kan Dailey volgende maand terug op de motor. Kristof Van Vaerenbergh is intussen geopereerd aan zijn knie en kijkt tegen een revalidatie van acht maand aan. De operatie is vlot verlopen en de moraal is prima bij Stoffel. Come-back wellicht begin 2020 op de Yamaha 250 cc.

Nieuw in dit slecht lijstje is Wouter Dormont. Wouter maakte een enorme smak in Molenbeersel en herhaalde dat nog eens in Ligny waar hij voor de crash van de dag zorgde. Dokter Vandeputte maakt zich zorgen over de ligamenten in de knie waardoor Wouter vanavond nieuws krijgt over een eventuele verplichte rustperiode. Afwachten maar.

Op naar een drukke week

Volgende week staat de agenda van onze rijders overvol. Woensdag wordt er gereden in Avesnes in Noord-Frankrijk en zondag staat de belangrijke confrontatie op het programma in Moleneersel waar de vierde proef van het BK gepland staat.

Knappe repetitie voor Molenbeersel

De meeste van onze rijders gingen aan de slag bij de VMCF in Genk. Voor de jeugd was er een speciale Europese wedstrijd voorzien waarbij Colin De Poortere en WouterDormont beiden een top tien plaats pakten. Ook Bryan Maes was op dreef in de 85 cc-klasse waar hij in de eerste manche zelfs vijfde werd. Op zondag werd er een VMCFrace gereden waardoor er net geen 700 piloten tijdens het weekend aan de slag gingen in Genk. Wouter Dormont pakte er zijn eerste podium van het seizoen bij de Junioren terwijl Colin De poortere na een valpartij vijfde werd. Mark gaf een demonstratie weer in de MX2-klasse maar won niet door mechanische problemen in de eerste manche. Ook Donny Schmidt kwam onder stoom want enkel een lekke band hield hem van een eerste podium bij de inters 500 cc. Ook in de top tien, Jochem Walckiers die duidelijk weer moet wennen aan de harde omloop na een winter in het zand te hebben getraind maar ook bij hem komt het binnen enkele weken wel weer goed.

Volgend weekend weer Europees in Genk

Volgend weekend trekken we naar Genk waar op zaterdag onze jeugdrijders gaan uitkomen bij de Benecup waar de beste jongeren van Nederland, Duitsland en Belgie het tegen elkaar opnemen. Op zondag komt iedereen dan in actie in het VMCF-programma. Afspraak dus dit weekend op de Horenbergsdam in Genk

Op naar derde BK-proef in Haacht

Volgend weekend wordt opnieuw een belangrijke race want dan staat de derde BK-proef op het programma bij de VLM in Haacht. Net zoals de andere races mag Bryan Maes reeds op zaterdag aan de slag terwijl de rest op zondag twee reeksen gaat betwisten. Succes boys.