Volgende races


10/03/2019 : BK te Stekene

16/03/2019 : Qualif Dutch masters Axel

17/03/2019 : Dutch masters Axel

17/03/2019 : VMCF te Lommel

24/03/2019 : VMCF te Lille

24/03/2019 : FFM te Gouy en Artois

31/03/2019 : VMCF te Wachtebeke

31/03/2019 : FFM in Fontaines les croisilles

07/04/2019 : VMCF te Paal

14/04/2019 : BK te Haacht

Alain Voermans

Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Burg Reuland
 
Motor: KtM 250 cc
Startnummer: 106
Reeks: Nationalen 250 cc+VMCF

Palmares:

  • 3e BK juniors MX1 2011
  • Derde BK Senioren MX1 2015
  • Derde BK senioren MX1 2016
  • Belgisch Kampioen Senioren 2017
  • Vierde BK nationalen MX2 2018

Bryan Maes

Naam: Bryan Maes
Leeftijd: 14 jaar
Woonplaats: Zelzate

Motor: Husqvarna, startnummer 126
Reeks: BK Motorcross 85cc + VMCF senioren

Palmares:

  • Vice VJMO kampioen junioren 85cc 2017
  • Vierde BK jeugd 85 cc in 2018

Colin De Poortere

Naam: Colin De Poortere
Leeftijd: 16 jaar
Woonplaats: Ouwegem

Motor: KTM 125 cc nummer 91
Reeks: Junioren 125 cc bij VMCF

Palmares:

  • 4de VJMO kampioenschap 2014 65 cc
  • 14de BK 2015

Dailey Van De Ketterij

 

Naam: Dailey Van De Ketterij
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Vlissingen

Motor: KTM 125 cc, startnummer 22

Categorie : BK Beloften 125 cc + VMCF Nationalen

Palmares :

  • Derde Kampioenschap VMCF 2016 Beloften
  • 29e nederlands kampioenschap 85 cc 2015
  • 6e BK beloften 2017
  • 14e BK 85cc 2017
  • 3e BK 125 cc 2018

Donny Schmidt

7

Leeftijd: 29 jaar

Woonplaats: Huizingen
 
Motor: KTM 350 cc
Startnummer: 753
Reeks: BK motorcross Nationalen MX1+FFM

 Palmares:

  • 11e in het BK
  • Belgisch kampioen junioren MX2
  • VMCF-kampioen
  • 5e Nationalen
  • Vice-Kampioen van Belgie 2012 Nationalen MX1
  • Vice-Kampioen van Belgie 2013 Nationalen MX1
  • 2015 : 7de plaats BK nationalen
  • 2017: 6e plaats BK nationalen MX1
  • 2018 : 4e plaars BK nationalen 500 cc

Jochem Walckiers

Leeftijd: 26 jaar

Woonplaats: Gent
 
Motor: KTM 450 cc
Startnummer: 892
Reeks: BK motorcross Internationalen MX1 + FFM
 
Palmares :
  • Vice-kampioen van België Nationalen MX1 2016
  • 4e BK Nationalen MX1 2017
  • Belgisch kampioen nationalen 500 cc in 2018

Kristof Van Vaerenbergh

Naam: Kristof Van Vaerenbergh
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Nieuwekerken

Motor: Yamaha 250cc, startnummer 196
Reeks: Bk motorcross inters MX2 + FFM + VMCF

Palmares:

  • Kampioen ligue Flandres MX2 in 2016
  • Vice-kampioen ligue flandres MX2 in 2017
  • Derde BK Nationalen MX2 in 2018

Mark Boot

Leeftijd: 27 jaar

Woonplaats: Kamperland
 
Motor: Husqvarna 250cc
Startnummer: 37
Reeks: BK motorcross Inters MX2+VMCF
 

Palmares:

  • 6e in het BK
  • Winnaar Rookie Cup 2008
  • Vice kampioen België MX2...
  • 8e Challengercup 2013
  • 3e BK Inters 2014
  • Winnaar Challenger trophee 2015-2016
  • Derde BK masters MX2 2015
  • Vice-kampioen van België MX2 2016
  • Belgisch kampioen MX2 2017
  • Belgisch kampioen MX2 2018

Wouter Dormont

Leeftijd: 16 jaar

Woonplaats: Kluisbergen
 
Motor: KTM 125cc
Startnummer: 481
Reeks: Beloften 125 cc
Leeftijd : 16 jaar
 

Met dank aan onze sponsors

Piloten

Nieuws

Op weg naar Franse afspraak

Zoals eerder aangekondigd gaan we dit jaar ook enkele wedstrijden afwerken in Frankrijk voor het Noord-Franse kampioenschap. De eerste opdracht komt er dit weekend aan op het supercross-circuit van Gouy en Artois. De VMCF hoopt dit weekend ook de aftrap te geven voor het nieuwe seizoen en dit in Lille.

Dutch master Axel afgelast

Door de vele regenvlagen diende ook Axel de handdoek te werpen. Een ramp voor een dergelijke organisatie en wij wensen de grote groep RES-medewerkers veel sterkte toe. Wij hebben het ook een paar malen moeten doorstaan en geloof, daar is niets leuks aan. Eerder dienden ook VMCF in Lommel, MCLB te Ertvelde en de VLM in Westerlo hun race te annuleren. Op naar volgend weekend voor een nieuwe opdracht.

Mikkola goes international

Volgend weekend beginnen we aan ons internationaal avontuur. De Dutch masters trekken naar Axel in Nederland en daar proberen Bryan Maes, Dailey Van De ketterij, Mark Boot en Jochem Walckiers zich te kwalificeren tussen de beste rijders van Europa. Colin De Poortere trekt naar de VMCF in Lommel.

Ontknoping BK in zicht

Volgend weekend trekken we naar het schitterende circuit van Orp-Le-Grand. Op het programma de voorlaatste proef voor het BK. We maken kans op maar liefst drie titels dit jaar waarbij Matteo Puffet nu reeds zeker is van de nationale titel. In dezelfde klasse staat Charly Colart voor een moeilijk opdracht want hij staat nu vierde op nauwelijks 17 punten van de tweede plaats in het BK.

Bij de Jeugd staat onze Bryan Maes voorlopig op een mooie vijfde plaats op slechts één puntje van plaats nummer 4. Een mooi debuut dus. In de 125 cc-klasse is Dailey Van De Ketterij dan weer opgeklommen naar de derde plaats en bestaat er zelfs nog een kleine kans op plaats nummer twee. Ook Melvin Clarinval staat in de 500 cc-klasse mee vooraan als derde. Benieuwd of zijn schouder het uithoudt in Orp.

Bij de nationalen 250 cc rijdt Stoffel Van Vaerenbergh wellicht opnieuw na zijn beenbreuk. Hij staat derde op nauwelijks 4 punten van de tweede plaats. Ook Alain Voermans pakte dit jaar tegen de verwachtingen in een knappe vijfde plaats.  In de 500 cc-klasse heeft Jochem Walckiers dan weer voldoende aan een dubbele tweede plaats om vroegtijdig kampioen van Belgie te worden bij de Nationalen. Jerome Benonit is zeker van de vice-titel terwijl Donny schmidt bang zal moeten afwachten. Hij staat voorlopig derde maar moet in Orp forfait geven wegens ziekte.

Bij de grote kanonnen zal Mark Boot wellicht moeten wachten op de finale in Lummen om zeker te zijn van de tweede titel bij de elite 250 cc. Roy Sillien tot slot is reeds zeker van de vice-titel maar heeft nog een kleine kans op de titel maar dan mag hij zondag geen punten verliezen tegenover leider Dietger Damiaens.

Succes voor Benonit

Tijdens de VMCF-wedstrijd in Huldenberg is Jerome Benonit erin geslaagd om zijn superconditie verder uit te bouwen. Bij de inters werd hij knap tweede achter Frederic Weigert. Pech was er voor onze andere rijders met mechanische pech voor Roy Sillien die eerst een tweede plaats pakte en daarna met een geplooide remschijf uitgeschakeld werd na een hapering in de start. Jochem Walckiers kende een pechweekend want na een lekke band in de eerste reeks kreeg Jochem te maken met een val in de start van de slotreeks. Nog slechter verging het Colin de Poortere die in de slotreeks bij de Beloften ten val kwamen daarbij wellicht een vinger brak. Volgend weekend opnieuw een gesplitst weekend in Zegelsgem en in Paal-Beringen.