Racekalender

juli
23

23.07.2017

juli
30

30.07.2017

aug
6

06.08.2017

aug
6

06.08.2017

aug
13

13.08.2017

Facebook

Nieuws uit de ziekenboeg. Jawel, het is opnieuw prijs. Glenn Bielen liep in Axel een sleutelbeenbreuk op in de eerste manche en Jerome Benonit kwam in de slotreeks zwaar ten val. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld bij hem maar kon hij wel met een zwaar gekneusde elleboog huiswaarts keren. Veel beterschap aan de beiden.
Een druk weekend voor de boeg. Tweemaal BK proef voor de wielen met op 21 juli Axel op het programma en op 23 juli naar Hasselt. Good luck boys en speciaal voor Mark Boot, Alain Voermans en Jochem Walckiers die hun heroptreden maken.

Home

Welkom op de website van MXTEAM MC Mikkola. De race-reports worden wekelijks bijgewerkt om een nauwe band te creeëren met de personen aan het thuisfront die de races niet ter plaatse kunnen volgen.

Het Mikkola-team is trots in te staan voor de sponsoring van verscheidene rijders die allen actief zijn binnen de BMB, de FFM en de amateurs-federaties. De belevenissen van onze rijders kunt u dus op de voet volgen. Om de actie nog wat duidelijker in beeld te brengen zijn er natuurlijk de "Photo.Design By RS."

Nu reeds zijn wij aan het werk voor 2018 en zijn wij op zoek naar bijkomende sponsors om de piloten ook in het nieuwe seizoen te kunnen blijven ondersteunen. Voelt u zich geroepen om onze sponsorgroep te vergezellen, aarzel dan niet en sluit u bij ons aan. Mc.Mikkola is intussen aan zijn twintigste levensjaar toe zodat de club langzaam maar zeker een begrip geworden is in het motorcrosswereldje.

Uiteraard verdienen Bram Christiaens een speciale vermelding voor het opzetten van deze site zodat er een nog betere service-verlening kan gebeuren naar de supporters en sponsors toe.

Ik wens u veel plezier bij het doornemen van onze site waar de motorcross en trial-fans hopelijk veel amusement zullen bij beleven. Uiteraard bent u steeds welkom op één van de wedstrijden om onze rijders aan te moedigen.

 

Veel plezier,

Heikki Declercq,

Voorzitter vzw Mc.Mikkola

 

Piloten

Nieuwsflash

De drive blijft erin

Vorig weekend stond de vernieuwde versie van de Horensbergdam in Genk op het programma. De VMCF-federatie was de place to be want er stonden opnieuw een pak rijders aan de start. Wij waren met acht piloten naar Limburg getrokken en vijf ervan zouden op het podium plaatsnemen. Colin De Poortere en Ilan Heirwegh (voor het eerst bij de Junioren) pakten een derde plaats. Marnick Lagrou en Killigan Delroeux werd mooi tweede in hun categorie en Glenn Bielen reed met een geleende motor naar de zege bij de inters B. Pechvogel was deze maal Daily Van De Ketterij die met een lekke band reeds na twee ronden aan de kant stond. Jerome Benonit en Andy Haesevoets misten telkens hun start en op deze gevaarlijke baan namen de beide rijders geen risico's maar eindigden wel nog stevig in de top tien. Vanaf nu gaat alle aandacht naar de volgende BK-proeven op 21 en 23 Juli in Axel en Hasselt. 

Race in Genk uitgesteld

De race die dit weekend voorzien was in Genk, wordt uitgesteld naar 9 Juli. Onze rijders kunnen wel terecht in Tessenderlo bij de VLM-federatie waar de VMCF-UMC-licentie ook geldig is. LA course de ce weekend à Genk est remis au 9 Juillet. Nos pilotes peuvent rouler à Tessenderlo chez VLM ce weekend.

Geslaagde operatie voor Daivin Clarinval

Na zijn zware val in Bogny, werd Daivin Clarinval meteen geopereerd aan zijn gebroken been. Er werd succesvol een spil in zijn been gezet.Wij wensen hem veel sterkte toe bij zijn revalidatie.

Stage uitgesteld

Door de blessures van Mark Boot, Jochem Walckiers en Daivin Clarinval hebben we beslist onze jaarlijkse stage te verplaatsen naar de maand September. Wij houden u op de hoogte.

Opnieuw een karrevracht aan podiumplaatsen

Dit weekend waren we te gast in paal onder tropische temperaturen. Een prima organisatie van Mc.Zoutleeuw en onze rijders wisten de inspanningen van de club wel te waarderen. We gingen naar huis met zeges voor een super Colin De Poortere, een dominerende Ilan Heirwegh en Killigan Delroeux en een uitmuntende Daily Van De Ketterij.  Op het podium raakte ook Roy Sillien in de koninginneklasse terwijl Andy Haesevoets en Donny Schmidt zich de top vijf plaatsten. Pech was er ook voor Melvin Calrinval en Jerome Benonit die met lekke banden de strijd moesten staken.

In Deurne maakte Marnick Lagrou zijn debuur in de enduroklasse en tikte er als zevende aan na een achterwaarste val op de harde beton. Glenn Bielen ging dan weer van start bij de VLM-inters en werd er mooi derde. Volgend weekend even rust en gaan trainen om dan op 02 Juli opnieuw te vlammen in Genk.